Landis koopt computerbedrijf Citee

Twee jaar na de oprichting gaat de Leidschendamse computerdienstverlener Citee op in Landis. Alle ruim driehonderd personeelsleden gaan mee.

De naam Citee zal binnen enkele maanden verdwijnen. De overnamesom is niet bekendgemaakt, maar bedraagt naar schatting ongeveer honderd miljoen gulden. Dit voorjaar zei de directie nog binnen drie jaar naar de beurs te willen.
Om de groei te versnellen, nam het investeringsfonds Ci4net.com begin april een belang van 51 procent. Citee verwachtte gebruik te kunnen maken van de kennis en financiële slagkracht van Ci4net.com, maar in de praktijk kan het investeringsfonds het hoofd nauwelijks boven water houden. Citee lukt dat een stuk beter met een winstverwachting voor dit jaar van vier miljoen gulden op een omzet van zestig miljoen.
Bij Landis wil de onderneming de snelle groei vasthouden. Citee zei dit voorjaar binnen drie jaar ongeveer vijfhonderd mensen in dienst te willen hebben. In de IT-wereld zijn de Leidschendammers vooral bekend door hun product Bedweb, een plat aanraakscherm waarmee patiënten in zorginstellingen televisie kijken, video's opvragen, naar de radio luisteren en emails versturen.
De Utrechtse automatiseerder Landis heeft grote ambities. Het bedrijf wil in Europa een leidende rol spelen bij het beheer van de nieuwe generatie netwerken voor snelle mobiele telefonie (Umts). In de eerste zes maanden verdubbelde het bedrijf de winst tot 15,6 miljoen gulden op een omzet van 558 miljoen gulden.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.