Nasdaq in teken onzekerheid verkiezingen

De technologiebeurs Nasdaq sloot in afwachting van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen met 0,42 punt licht lager op 3415,79 punten.

Uit eerdere opiniepeilingen op de Nasdaq bleek een voorkeur voor de Texaanse gouverneur Bush, omdat hij het volgens insiders beter voor zou hebben met de technologiefondsen dan zijn democratische tegenhanger Al Gore. De verkiezing van de republikein zou onder andere positieve gevolgen kunnen hebben voor de positie van Microsoft in zijn juridische strijd met de Amerikaanse overheid. Maar na de eerder geclaimde verkiezingsoverwinning door Bush, is het inmiddels onzeker of hij ook daadwerkelijk voor de komende vier jaar het Witte Huis zal betreden. Vanwege de uiterst minieme verschillen in de uitslag zal er in sommige staten (met name Florida) wellicht een hertelling van de stemmen plaatsvinden.
De dag voor de Amerikaanse verkiezingen werd gekenmerkt door aarzelende beleggers en investeerders, die in afwachting van de verkiezingsuitslag hun kruit droog hielden. De meest in het oog springende resultaten kwamen van Cisco. De netwerkleverancier overtrof de verwachtingen van analisten met een groei van de kwartaalomzet met 66 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Daar stond tegenover dat de orders van telecommunicatieproviders slechts met 10 procent stegen. Cisco werd dan ook niet volop beloond voor zijn resultaten, ook al omdat beleggers en investeerders nog steeds onzeker blijven over de groeiperspectieven van de gehele technologiesector. Het aandeel Cisco moest in de ochtend 2,13 dollar inleveren, maar herstelde zich enigszins tegen het slot, om uiteindelijk te eindigen op 56,75 dollar.
In de slipstream van Cisco daalden ook de aandelen van andere netwerkleveranciers, zoals Juniper Networks en Sycamore Networks. Bovendien zorgde de mededeling van Cisco dat het een grotere voorraad communicatie-chips in huis heeft dan verwacht, voor een terugval van aandelen als PMC-Sierra (-17 procent), Broadcom (-19 procent) en Vitesse Semiconductor (-9,3 procent). De gehele halfgeleidersector moest overigens inleveren, maar daar stond tegenover dat zowel de Internet-, telecom- en computeraandelen het goed deden. Zowel Microsoft, Hewlett-Packard als IBM noteerden een plus en datzelfde gold voor Dell, dat in afwachting van zijn kwartaalresultaten 1,06 dollar hoger sloot op 32,56 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.