Nasdaq vindt nog steeds beren op de weg

de Nasdaq sloot afgelopen vrijdagavond 0,15 procent lager op 3027,19 punten. De Dow liet 1,56 procent liggen op 10269,87 punten.

Het leek erop dat na de tijdelijke kleine voorsprong van presidentskandidaat Bush op zijn rivaal Gore een kleine beursrally zou ontstaan. Maar door deze beren op de weg en een winstwaarschuwing van Bellsouth stuurden de koersen weer omlaag. De telco moest 15 procent terug, nadat het zijn winstverwachting voor 2001 naar beneden had bijgesteld naar 7 tot 9 procent. Analisten hadden gehoopt op een winstgroei van 13 procent. Dat komt door vooruitgeschoven investeringen van DSL-technologie in de VS, aldus Bellsouth. AT&T liet 3,3 procent liggen. De andere 'baby bell' SBC Communications zakte 3,5 procent. Nortel Networks moest ook iets terug.
In de chipindustrie ging het beter, ondanks een afwaardering van zakenbank JP Morgan. Ook Applied Materials verwacht een afname van de vraag naar chips. Desondanks dikte Intel 3,8 procent aan.
In de hardware klom IBM 3,8 procent, evenals Dell Computer. Een ander uitschieter was Sun Microsystems, dat een omzetstijging van 40 procent over het lopende kwartaal verwacht. Microsoft kwam met 0,2 procent nauwelijks omhoog. Hewlett-Packard steeg 1,6 procent. Agilent steeg iets, nadat Philips bekend had gemaakt zijn Health Services-divisie te willen overnemen voor maar liefst 1,7 miljard dollar.
De lang verwachte uitslag van de presidentsverkiezingen zou wel eens een rally kunnen veroorzaken, want beleggers houden nu eenmaal niet van onzekerheid. Komende week worden geen macro-economische cijfers verwacht en zal de handel lager zijn door het lange vrije weekend voor veel Amerikanen volgend op de nationale feestdag Thankgivingsday donderdag aanstaande.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-20T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.