AEX maakt iets goed van zwaar verlies

De Amsterdamse effectenbeurs heeft zich enigszins hersteld van de zware verliezen van vorige week. De AEX sloot ruim 1 procent hoger op 667,29 punten.

De technologiefondsen kregen een steun in de rug van de Nasdaq die aanvankelijk hoger opende. Inmiddels is bekend dat de Amerikaanse technologiebeurs deze winst gedurende de dag weer heeft moeten prijsgeven. Het is dan ook afwachten of de Amsterdamse technologiefondsen hun opwaartse lijn van maandag, vandaag kunnen voortzetten.
Op het Damrak viel vooral de inhaalslag van kabelbedrijf UPC op. Het fonds won maar liefst 19 procent op 15,60 euro, wat volgens analisten vooral een reactie was op het omvangrijke verlies van vorige week (-24 procent); UPC werd geconfronteerd met een negatief artikel van een analist, dat later op sommige punten onjuist bleek. Beleggers durven daardoor inmiddels weer in te zetten op het kabelbedrijf.
Philips werd beloond voor zijn samenwerkingsverband met het Zuid-Koreanse LG Electronics. Beide bedrijven gaan hun beeldbuisactiviteiten onderbrengen in een nieuwe joint venture, nadat ze dat al eerder hadden gedaan met hun lcd-activiteiten. Het aandeel Philips won 2,9 procent op 42,89 euro. Ook chipmachinefabrikant Asml zat in de lift en won 5,2 procent op 26,40 euro, maar voor KPN blijven de druiven zuur. Het telecomaandeel zit al enkele weken in de hoek waar de klappen vallen en verloor dit keer 1,7 procent op 16,80 euro.
Het herstel van de technologie-aandelen op de AEX zette zich voort onder de Midkap-fondsen. Na de forse verliezen van vorige week, die werden ingeleid door de winstwaarschuwing van Getronics, vonden de meeste fondsen weer de weg naar boven. Zo scoorde CMG 3,9 procent hoger op 16,10 euro.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.