Analisten voorspellen PC-prijzenoorlog

PC-leveranciers hebben de afgelopen weken forse prijskortingen doorgevoerd om iets te doen aan de heersende malaise omtrent de verkoop van computers.

Analisten vrezen de komende maanden dan ook voor een prijzenoorlog. Hoewel de exacte gegevens nog niet beschikbaar zijn, gaan ze er alvast vanuit dat de computerverkopen de afgelopen weken zwaar zijn tegengevallen als gevolg van de afremmende Amerikaanse economie. Volgens de analisten dreigt een prijzenoorlog, omdat pc-leveraciers koste wat kost willen voorkomen dat ze opgezadeld blijven zitten met overtollige voorraden personal computers.
Het zal echter niet gemakkelijk zijn om de machines aan de man te brengen, aangezien de meeste consumenten nog erg in hun nopjes zijn met de PC's die ze eind jaren negentig hebben gekocht, tijdens de doorbraak van het Internet. Volgens analisten wachten de consumenten nu op de komst van een nieuwe populaire service of applicatie, zoals hoogwaardige video en audio via het internet, alvorens ze weer massaal naar de PC-winkels stappen.
Volgens analisten, waaronder Peter Christy van Jupiter Media Metrix, was het vroeger nog wel eens zo dat de PC-verkopen een nieuwe piek vertoonden als er nieuwe versie van Windows of Office op de markt verscheen. Maar door de tegenvallende verkopen van Windows ME, het nieuwe besturingssysteem voor consumenten, is daar nu geen sprake van.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.