Corel slaat brug tussen Windows en Linux

Corel wil zijn Linux-distributie Windows-applicaties laten draaien via netwerken. Hiervoor gebruikt de softwareleveranciers de Bridges-vertaalprogrammatuur van Graph On.

Die software wordt verwerkt in de volgende versie van Corels gebruiksvriendelijke Linux-variant, die in het tweede kwartaal van dit jaar moet uitkomen. Overigens is Bridges een product dat Corel oorspronkelijk zelf heeft ontwikkeld onder de naam JBridge. De software werd vorig jaar in het kader van de zoveelste reorganisatie verkocht aan Graph On.
Deze vertaalsoftware werkt op soortgelijke wijze als de Winframe- en Metaframe-producten van Citrix. Deze toepassingen geven client-computers toegang tot applicaties die op een server draaien. "Dit elimineert dus de noodzaak voor een Windows-licentie op desktopsystemen", zegt Karey Stanton, vice-president bedrijfsontwikkeling bij Corel. Ook informatie als gebruikersbestanden, bestandsformaten en printer-commando's verblijven op de benodigde NT-server.
Critici wijzen erop dat deze beslissing van Corel wel eens de doodsteek zou kunnen zijn voor zijn Linux-versie van kantoorpakket Wordperfect. Stanton ontkent dit, maar erkent wel dat Windows een blijvend platform is. "Wij willen werken met Windows-klanten. Sommige gebruikers zullen toch ons product prefereren boven Word.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable