Verlieslijdend Baan verandert strategie

Baan gaat het accent verschuiven van ERP-programmatuur naar 'business-to-business'. Hiermee hoopt Baan te profiteren van de enorme hausse op dit gebied. Deze verandering gaat gepaard met een schoonmaak op de balans. In één klap wordt een voorziening wegens buitengewone lasten genomen van maar liefst 200 miljoen dollar.

Oude ERP-software wordt geheel over 1999 afgeschreven. Hierdoor kan het nieuwe jaar met een schone lei worden begonnen. Daarnaast gaan 14 kantoren dicht, terwijl het personeelsbestand met 4 procent wordt ingekrompen. De reorganisatie werd gelijk aangekondigd met het vertrek van Mary Coleman als CEO van Baan Company.
Op de Amsterdamse Effectenbeurs schoot het aandeel Baan liefst 24 procent omlaag op de bekendmaking van Coleman's vertrek en de plannen rond de reorganisatie. Ook de financiële resultaten maakten geen goede indruk op de beleggers. Door de buitengewone last van 200 miljoen dollar zal Baan over het vierde kwartaal van 1999 een verlies van 240 à 250 miljoen dollar halen. Dat is tussen de 1,09 en 1,13 dollar per aandeel. De Hongkong and Shanghai Bank (HSBC) gaf een verkoopaanbeveling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable