AOL wil kabelstrijd VS zeker doorzetten

America Online (AOL) gaat door met zijn gevecht om open toegang tot kabelnetwerken te bewerkstelligen. De online-dienst lobbyt samen met andere Amerikaanse Internet-aanbieders bij het Amerikaanse congres om hun 'inhoud' ook via kabelmaatschappijen aan te mogen bieden.

Deze strijd is gelijksoortig aan de Nederlandse perikelen rondom het nationale telefonienetwerk van KPN. In de Verenigde Staten (VS) bestaat de vrees dat kabelmaatschappijen hetzij alleen eigen informatie via hun infrastructuur aanbieden hetzij alleen geselecteerde partijen dit laten doen.
Nu AOL samengaat met mediabedrijf Time Warner, tevens eigenaar van de grootste verzameling kabelnetwerken in de VS, ontstond de verdenking dat voorvechter AOL de kabelstrijd zou laten varen. Het bedrijf weerspreekt deze gedachte nu.
"Wij willen door het hele land breedbandige Internet-toegang en informatie kunnen bieden", aldus topman George Vradenburg. Hij verzekert congresleden dat zijn bedrijf nog steeds wetsvoorstellen steunt die Internet-leveranciers toegang moeten verschaffen tot kabelnetwerken.
Dergelijke wetswijzigingen houden echter ook in dat het gecombineerde AOL Time Warner andere online-leveranciers op de eigen kabelinfrastructuur moet dulden. Sceptici vragen zich hardop af hoe dit in de praktijk zal uitwerken. Zij verwijzen naar AOL's mondeling beleden streven naar open standaarden, die in de chat-oorlog met Microsoft echter niet werd gepraktiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable