Linux krijgt meer aandacht bij IBM

IBM kondigt vandaag verstrekkende plannen aan voor het 'open source'-besturingssysteem Linux. De computerfabrikant zet een nieuwe divisie op voor de eigen Unix-variant AIX en Linux. Dit wordt vergezeld van forse investeringen.

IBM-topman Irving Wladawsky-Berger krijgt de leiding over de nieuwe groep, die valt onder de algemene Server Group. Wladawsky functioneerde hiervoor als algemeen directeur van de Internet-divisie en was verantwoordelijk voor het opzetten van IBM'se-business-strategie. Senior vice-president Samuel Palmisano verstuurde afgelopen vrijdag een memo aan IBM-president Lou Gerstner over de vandaag te onthullen uitbreiding van de Linux-strategie. De topman omschrijft het platform als een belangrijke overgang in de technologie-wereld.
"Bedrijven gebruiken Internet steeds meer om hun activiteiten te herzien. Bij de volgende generatie van elektronische handel zullen klanten in toenemende mate open standaarden eisen om interoperabiliteit tussen gescheiden platformen te garanderen. Linux zal hierin een sleutelrol vervullen. Wij zullen Linux omarmen", aldus de interne memo.
Palmasino meldt in zijn bericht dat IBM al zijn software zal aanpassen om goed te draaien op Linux. Daarnaast wil het bedrijf hecht samenwerken met de 'open source'-gemeenschap om eigen technologieën beschikbaar te maken.
Analisten reageren gematigd positief op deze verzwaring van IBM's Linux-strategie. Zij zien in deze wijziging een teken dat de computerreus sneller wil reageren op nieuwe trends en technologieën. Er heerst echter nog twijfel of IBM niet te vroeg is met zijn nadruk op Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-10T00:00:00.000Z Redactie Computable