Caldera en Microsoft schikken antitrustzaak

Caldera en Microsoft hebben een schikking getroffen in de antitrustzaak die 1 februari eindelijk van start zou gaan. De twee bedrijven geven geen details vrij, maar Microsoft incasseert in zijn eerste fiscale kwartaal een afschrijving van drie dollarcent per aandeel.

Omgerekend naar het aantal aandelen van de softwarefirma komt het schikkingsbedrag neer op ongeveer 160 miljoen dollar. Het Amerikaanse dagblad Financial Times maakt echter gewag van 153 miljoen dollar.
Dit bedrag komt enigszins mager over vergeleken met de 1 miljard dollar die Caldera eiste als schadevergoeding voor de vermeende antitrust-praktijken van Microsoft. Die eis was echter gebaseerd op het succes dat besturingssysteem DR-Dos volgens eigenaar Caldera had kunnen zijn indien het niet door concurrent Microsoft was gesmoord. Toch is deze schikking een welkome financiële injectie voor Caldera. De software-leverancier verloor in zijn fiscale jaar 1999 namelijk 9,4 miljoen dollar op een omzet van 3,1 miljoen dollar.
Deze negatieve cijfers weerhouden het bedrijf er niet van zijn Linux-dochter Caldera Systems, zoals zoveel Linux-gerelateerde bedrijven, een beursgang na te laten streven. De uitgifte van een vooralsnog onbepaald aantal aandelen moet 57,5 miljoen dollar opleveren.
Verder heeft Caldera al een flinke som geld binnen middels een tweede investeringsronde. Die gisteren onthulde kapitaal-injectie levert het 30 miljoen dollar op. De investeerders zijn IT-bedrijven Sun Microsystems, Novell, SCO, Citrix en investeerders Chicago Venture Partners en Egan-Managed Capital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable