SGI stoot Internet-divisie Mediabase af

SGI heeft zijn softwaredivisie voor mediaservers, genaamd Mediabase, opgezet als een gescheiden Internet-bedrijf. Die nieuwe firma krijgt de naam Kasenna en zal op termijn de beurs op gaan.

Computerfabrikant SGI omschrijft de eigen financiële rol in de voormalige bedrijfsgroep als "een aanzienlijke minderheidsaandeelhouder". Dit zal er in de praktijk op neerkomen dat de ex-moeder net geen meerderheidsbelang zal hebben, maar toch veel inspraak geniet.
Voor de verzelfstandiging en toekomstige beursgang heeft SGI investeringen verworven van Amerikaanse kapitaalverstrekkers. Deze zijn: US Venture Partners, Alloy Ventures en Entertainment Media Ventures.
De niet nader gespecificeerde financieringsronde moet Kasenna in staat stellen de Mediabase-programmatuur verder te ontwikkelen voor opkomende multimedia-markten. Die software is bedoeld voor alle aspecten van digitale media, waaronder ook het aanleveren en beheren van media-'stromen'.
Overigens draait Mediabase vooralsnog alleen op Irix, de Unix-variant van SGI. Greg Estes, algemeen directeur van SGI's groep voor breedbandige Internet-oplossingen, zegt dat klanten dit niet als een probleem zien. "Irix biedt multimedia-mogelijkheden, zoals gegarandeerde doorvoersnelheden, die geen enkele andere Unix-variant of NT biedt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable