Webwinkelen wint snel terrein in de VS

De populariteit van winkelen op Internet groeit. Tot deze conclusie komt onderzoeksbureau Andersen Consulting na een onderzoek naar webwinkelen rond de feestdagen in de Verenigde Staten.

Onder het op het web winkelende publiek scoorde winkelen via het net ondanks de nodige kinderziektes met 73 procent hoger dan gewone winkels bezoeken (60 procent) en bij postorderbedrijven bestellen (56 procent). Deze cijfers zijn opmerkelijk omdat bijna negen van de tien ervaren webklanten het digitale winkelwagentje ergens hebben achtergelaten zonder tot aanschaf over te gaan. Daar staat tegenover dat 35 procent van het webwinkelpubliek dat tegen een probleem aanloopt, doorsurft naar een andere site.
Uit de tien meest voorkomende problemen kunnen bestaande en potentiële Internet-winkeliers opmaken dat zij niet alleen moeten zorgen dat de site goed functioneert. Boven alles moeten ze zich ook richten op het verbeteren van de infrastructuur, aldus de onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable