HP brengt Unix en Windows nader tot elkaar

Hewlett-Packard (HP) onthult volgende maand zijn uitvoering van Microsofts Common Internet File System (Cifs) voor zijn Unix-variant HP-UX 11. Dit zogenoemde Cifs/9000 stelt computers met HP-UX in staat bestanden te delen met Windows-machines.

Unix-leveranciers HP, IBM en Sun gebruiken al Microsofts server message block-protocol (smb) om bestanden en printers te kunnen delen tussen Unix-servers en Windows-client-computers. Cifs laat echter ook Windows-servers met Unix-clients communiceren en biedt één login-procedure voor beide platformen.
HP biedt dit protocol vanaf volgende maand aan via zijn website; het is te downloaden vanaf die site. Met ingang van maart wordt Cifs/9000 opgenomen in de nieuwe licenties voor HP-UX. Microsoft heeft Cifs al opgenomen in zijn besturingssystemen sinds Windows 95.
Ondertussen meldt Unisys dat het de eerste klant heeft binnengehaald voor zijn Windows-mainframe-systeem. Verzekeraar Penn National Insurance in Pennsylvania gebruikt deze E7000-server om zijn serverpark van meer dan zestig machines te consolideren.
De E7000 is in oktober vorig jaar gelanceerd en gebruikt de zelf ontwikkelde cellular multiprocessor-architectuur (cmp) om 32 Pentium III-processoren te gebruiken. De machine draait op Windows NT, Unixware en de aanstaande datacentrum-uitvoering van Microsofts Windows 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable