Bull en IBM verlengen Unix-samenwerking

Bull en IBM hebben hun samenwerking voor Unix-variant AIX verlengd tot aan 2005. De van oorsprong Franse computerfabrikant fungeert al zeven jaar als oem-leverancier van systemen met IBM's Power PC-processor en AIX.

De twee bedrijven gaan zich nu meer richten op het gezamenlijk verder ontwikkelen van IBM's besturingssysteem. Specifieke aandachtsgebieden hierbij zijn beter beheer van de werklast bij meerdere applicaties, systeembeheer via het web, en verbetering van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het systeem.
Overigens komt Groupe Bull binnenkort met tegenvallende resultaten voor het fiscale jaar 1999. Het bedrijf boekt een verlies van bijna 284 miljoen dollar op een omzet van 3,82 miljard dollar.
Die negatieve cijfers zijn te wijten aan het sluiten van de Amerikaanse tak van PC-fabrikant Packard Bell NEC. Bull bezat een belang van 5,5 procent in die onderneming. Zonder die bijzondere lasten zijn de financiële grotendeels gelijk aan die van 1998, aldus Bull.
President Guy de Panafieu stelt dat zijn bedrijf het ondanks de afschrijving van Packard Bell NEC VS dus toch goed heeft gedaan. "Zo hebben wij onze schuld met 132 miljoen dollar teruggebracht naar minder dan 202 miljoen dollar."
De topman zegt in 2000 de positie voor smartcards en software te willen uitbouwen. "Wij ontberen momenteel kritische massa voor die markten, dus willen we samenwerken met gespecialiseerde bedrijven op dat gebied", aldus De Panafieu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable