Oracle verkiest HP als partner boven Sun

Oracle verbreedt de kloof met Sun Microsystems door nu samen met Hewlett-Packard (HP) een alliantie voor hoge beschikbaarheid op te zetten. Sun en HP zijn felle concurrenten, met name op het gebied van Unix-computers.

Oracle onthult maandag een nieuwe versie van zijn Parallel Server, die systeemfouten vantevoren moet zien aankomen. Die software, genaamd Parallel Fail Safe, draait op een cluster van twee computers met de Oracle 8i-databank.
Naast de voortijdige detectie van problemen is de nieuwe Parallel-programmatuur ook sneller in het overdragen van de werklast aan de andere server. Volgens leverancier Oracle kan Fail Safe de overdracht naar de back-up in het cluster volbrengen in slechts één tiende van de gebruikelijke tijd.
"De oude Parallel Server was nogal rudimentair; dat product moest wachten tot er dingen fout gingen voordat het iets kon doen", vertelt Robert Shimp, directeur productmarketing bij Oracle. "De nieuwe software detecteert patronen van mogelijke fouten voordat ze plaatsvinden."
Oracle prijst die programmatuur aan in combinatie met de K-, N- en V-klasse servers van HP. Daarmee passeert de databankleverancier zijn aloude ontwikkelpartner Sun. Het bedrijf haast zich te zeggen dat er nog meer samenwerkingsverbanden zullen volgen, maar het is duidelijk dat de band met HP wordt aangehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.