Corel koopt Inprise dankzij Linux-koorts

Softwareleverancier Corel neemt Inprise, voorheen Borland geheten, middels een aandelenruil over voor 1,07 miljard dollar. Deze overname is mogelijk doordat de Linux-koorts de aandelenkoers van Corel heeft opgestuwd. De gezamenlijke omzet van beide bedrijven bedroeg vorig jaar 418 miljoen dollar.

Het nieuwe, gecombineerde bedrijf krijgt de naam Corel en heeft een totale beurswaarde van 2,44 miljard dollar. De directieleden van de twee softwareleveranciers zeggen nu een volledig bereik op Linux-gebied te hebben.
Analisten zijn enigszins verbaasd over deze overname. Zij speculeren dat het Corel vooral te doen is om de expertise van het Inprise-personeel, en de middleware van die leverancier.
Inprise biedt naast zijn bekende ontwikkelhulpmiddelen op PC-gebied ook middleware en programmatuur voor applicatieservers. Corel concentreert zich op zijn kantoorpakket Wordperfect en de eigen Linux-uitvoering, die weer is gebaseerd op de Debian-distributie.
De laatste tijd heeft ook Inprise zich in toenemende mate op Linux gestort, en vertaalt het zijn hoofdproducten naar dat 'open source'-besturingssysteem. Volgens critici symboliseert die koers de hoop op een uitweg uit de huidige, kwakkelende situatie.
De leiding van Corel en Inprise zegt dat juist het gebrek aan technologische overlap aanleiding was om 'het grootste Linux-bedrijf ter wereld' te scheppen. De onderhandelingen hebben in totaal dertig dagen in beslag genomen. Corel-president Michael Cowpland blijft aan het roer staan. Inprise-president Dale Fuller neemt het voorzitterschap van de directieraad op zich.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.