HP zet Andreessens Loudcloud op de rails

Hewlett-Packard is met Loudcloud, het nieuwe Internet-bedrijfje van Netscape's mede-oprichter Marc Andreessen, een samenwerkingsverband aangegaan gericht op de ontwikkeling van zakelijke Internet-systemen.

Loudcloud wil samengestelde,pay-as-you-go zakelijke webdiensten op de markt brengen, die qua inhoud en prijs worden toegesneden op de specifieke behoeften van een klant.
Het samenwerkingsverband tussen HP en Loudcloud voorziet erin dat de hardwareproducent voor Loudcloud de aangewezen leverancier is van op Intel gebaseerde en Linux-servers. Daardoor kan Loudcloud snel zijnsmart software ontwikkelen en toepassen op servers die draaien met Intel-processoren. Verder zijn beide bedrijven van plan samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe Internet-portalen en websites, die worden voorzien van allerlei toeters en bellen. Jonge bedrijfjes die aan de slag willen met e-handel kunnen dan hun aandacht richten op hun kernactiviteiten en hoeven zich niet druk te maken over de technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.