IBM bestrijdt Microsoft door vrijgeven tools

IBM gaat applicatie-ontwikkelaars voor Windows 2000 vrije toegang geven tot zijn belangrijkste database-, middleware- en ontwikkel-tools. Met deze stap hoopt IBM in de database- en middleware-markt klanten weg te lokken van met name Microsoft.

Windows 2000, de opvolger van het besturingssysteem Windows NT, komt volgende week officieel op de markt.
IBM zal de ontwikkelaars gratis licenties voor zijn systemen beschikbaar stellen. Vanaf eind maart hebben deze dan de mogelijkheid programmatuur als DB2, Universal Database, Lotus Domino, Domino Developer, Java Developer Kit for Windows, MQ Series, Visual Age for Java en Windows 2000 Communication Server over te nemen. Later volgen naar verwachting de twee edities van Websphere Application Server.
De plannen van IBM zijn opmerkelijk, omdat het één van Microsofts grootste Windows NT-verkopers is, en het betrokken is bij het geschikter maken van Windows 2000 voor bedrijven. Volgens Dick Sullivan, vice-president van IBM, hoopt zijn bedrijf het door het 'weggeven' van software voor ontwikkelaars makkelijker te maken om Windows 2000 te integreren met applicaties. Daardoor wordt de IBM-programmatuur aantrekkelijker gemaakt. De software van de concurrenten Microsoft en Oracle kennen deze integratie al.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable