Linux voor reeks Power-pc's van Apple

Tijdens de Macworld Expo in Tokyo is het besturingssysteem Linux PPC 2000 gepresenteerd. Deze software is te gebruiken op Apple-computers die zijn uitgerust met een Power-pc als processor.

Het bijzondere aan de gratis Linux-software is dat het Mac-OS, het besturingssysteem dat meekomt met de Apple-machine, binnen Linux kan draaien, mits beide sytemen op een aparte partitie van de harde schijf zijn geïnstalleerd.
Voorts valt deze Linux-versie op door zijn grafische verschijningsvorm. Zelfs het installatieproces (inclusief partitionering) is in een grafische schil gebouwd. Er is een bootable cd-rom gemaakt, zodat Linux niet, zoals tot nu toe gebruikelijk, vanuit het Mac-OS geïnstalleerd hoeft te worden.
Linux PPC 2000 is te gebruiken op een hele reeks Apples: van de Performa 6360 tot de nieuwste iMac en de G4-computers. Het besturingssysteem komt vanaf 28 februari in beperkte oplage op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable