Fonds helpt Derde Wereld Internet-starters

Softbank, een Japanse Internet-investeringsgroep, wil samen met International Finance Corporation (IFC), de private investeringspoot van de Wereldbank, een investeringsfonds oprichten van 520 miljoen dollar. Dat fonds moet investeren in startende Internet-bedrijven in zogenaamde ontwikkelingslanden.

Behalve kapitaal zal het fonds de bedrijfjes ook technologische, juridische en management-ondersteuning geven. Het investeringsfonds, Softbank Emerging Markets genaamd, zal worden gevestigd in Silicon Valley. Het startkapitaal van tweehonderd miljoen dollar wordt voor 75 procent opgebracht door Softbank en voor 25 procent door de IFC.
In eerste instantie zal het fonds zich richten op veelbelovende jonge Internet-ondernemingen in tien tot twintig landen. In juni volgend jaar moet dat aantal worden uitgebreid met nog eens twintig tot vijfentwintig landen. In mei dit jaar verwacht Softbank de eerste uitverkoren ondernemingen bekend te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable