Speciale brillen om op Web te surfen

Surfen op een mobiele telefoon of een handpalm computertje is tegenwoordig een flauw aftreksel van de reis via het web op een bureaucomputer met een 19 inch scherm. De nieuwe technologie 'microdisplay' moet dat gaan veranderen.

Hiermee is het mogelijk om via zo'n heel klein webvenstertje toch het beeld van een grote PC-monitor te krijgen. Je moet dan wel een speciale bril opzetten of door een soort microscoopje willen kijken.
Invisio, een beginnende bedrijfje in Silicon Valley, heeft twee producten op de markt gebracht. eShades, zoals de bril heet, is ontworpen om te worden gekoppeld aan een laptop, draagbare dvd-speler of een ander videoapparaat. Het andere product, eCase, is een Windows CE-pda met een ingebouwde kijker die de gebruiker zelf aan zijn ogen moet brengen.
De technologie is niet het probleem, maar de reactie van de gebruikers. Het is de vraag of mensen bereid zijn een telefoon of pda naar hun ogen te brengen, als gebruikten zij een viewmaster. Desalniettemin gokken velen erop dat zulks wel gaat gebeuren. Investeerders in Invisio zijn bijvoorbeeld Gordon Moore (medeoprichter van Intel), Jim Guzy (Intel-directielid) en Paul Allen (mede-oprichter van Microsoft).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable