Filemaker Pro krijgt zware serverversie

Filemaker Pro, een veel gebruikte databank in het mkb en de Internet-handel, heeft een versie gekregen voor zware servers. Deze versie, Server 5, draait op Apple- en Windows NT-servers en ondersteunt maximaal 250 clients.

Filemaker is al jarenlang de populairste databank voor Apple-machines. Het bedrijf begon als onderdeel van Apple Computers, heeft daarna onder de vleugels van Apple-dochter Claris geopereerd, en is sinds enige tijd een zelfstandige onderneming. Een versie voor Windows 95/98 is al langer op de markt. Ongeveer tegelijkertijd maakte Filemaker de overstap vanflat-file naar relationele databank.
Filemaker Server 5 kan tegelijkertijd 125 databankbestanden actief hebben, naar schatting van het bedrijf zelf ruim voldoende voor het gebruik in wan's en web-toegang. De serverversie laat zich makkelijk 'onder' de clientversies van Versie 5 op Mac-Os en Windows 95/98/NT installeren. Server 5 is 'klaar voor Windows 2000' en laat zich volgens Filemaker naadloos integreren in Microsoft Office.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable