XYPoint heeft goedkoop alternatief voor WAP

Terwijl het Wireless Application Protocol (WAP) in de telefoon- en computersector het gesprek van de dag is, zoals op de beurs Ctia Wireless 2000 in New Orleans, komt het bedrijf XYPoint uit Seattle met een techniek om gegevens te ontvangen op mobiele telefoons zonder dat deze WAP-browsers hebben. XYPoint presenteerde het systeem op de vakbeurs.

Volgens projectmanager Matt Gillingham van XYPoint, leverancier van telefoondiensten in de Verenigde Staten, zocht zijn bedrijf naar een manier om de techniek die het ontwikkeld had om bellers op zijn netwerk te traceren ook op andere manieren te benutten. "Er zijn veertig miljoen digitale mobiele telefoongebruikers in de Verenigde Staten. Dat aantal is te groot om te negeren", aldus Gillingham.
De WAP-techniek is duur, zeker voor kleinere websites. Met name het omzetten van Internet-pagina's in Wireless Mark-up Language (WML) brengt hoge kosten met zich mee. Ook de aanschaf van servers die standaard Internet-gegevens filteren om deze leesbaar te kunnen maken, is begrotelijk. Het systeem van XYPoint daarentegen is gratis en eenvoudig te gebruiken, aldus Gillingham. "Internet-ontwikkelaars hoeven slechts twee coderegels aan een site toe te voegen."
Gebruikers die informatie van pagina's willen halen die volgens het XYPoint-systeem zijn opgebouwd, kunnen dat doen door de betreffende informatie een naam te geven en een nummer van een mobiele telefoon achter te laten. De pagina zendt daarop een tekstbericht naar de telefoon.
Waarnemers die de demonstratie van het systeem in New Orleans bijwoonden, stelden dat het opzetten van het systeem nogal ingewikkeld was. Zodra dat echter gebeurd was, werkte het wel sneller dan de meeste WAP-handsets.
Het kritieke punt zal voor XYPoint worden om bezitters van Internet-inhoud ervan te overtuigen de WAP-technologie, waar zij nu veel tijd en geld in steken, te laten voor wat het is ten gunste van de XYPoint-techniek. Met giganten als Nokia, Ericsson, AT&T en Sprint achter de WAP-techniek zal dat nog een hele dobber zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable