Cap Gemini steunt Suns Iforce-initiatief

Cap Gemini gaat het Iforce-initiatief van Sun Microsystems ondersteunen. Het bedrijf, adviesbureau en systeemintegrator, maakte dat gisteren in Parijs bekend.

Sun beoogt met Iforce klanten een 'herkenbaar gezicht' te geven in de strijd om de aandacht op Internet. "Het is onze missie om met behulp van onze opgebouwde Internet-ervaring onze klanten te helpen de beste oplossingen te ontwikkelen om hun e-strategieën ten uitvoer te brengen", verklaart Diana Billingham, directeur Technology Alliances bij Cap Gemini de steun aan het Sun-initiatief.
Sun en Cap Gemini spraken zich uit voor het opzetten van gezamenlijke zogenaamde 'proof-of-concept'-centra, waar klanten ondersteuning kunnen vinden bij hun stappen in de netwerkeconomie. Deze centra richten zich in eerste instantie op de sectoren telecommunicatie, auto-industrie en verzekeringswezen. Cap Gemini heeft al enkele proof-of-concept-centra, waar de producten van Sun, Java en Iplanet worden getoond aan telecommunicatiebedrijven. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt voor ze een definitief karakter krijgen.
Het Iforce-initiatief staat voor het opzetten door Sun van een groep van strategische partners, die klanten helpt om 'dot-com'-oplossingen te implementeren. Deze centra van partners maken de beste combinatie mogelijk van de ervaringen van de drie kenniscentra van Sun in Menlo Park, Parijs en Tokio. Bij deze centra kunnen klanten de processen betreffende het plannen, inzetten en beheren van hun Internet-strategieën perfectioneren en versnellen door een heel scala van diensten, inclusief de vervaardiging van 'proof-of-concept' en architectuurblauwdrukken.
Bedrijven benaderen Cap Gemini naar eigen zeggen voor een breed scala aan specifieke 'dot-com'-behoeften. De integrator reageert daarop met het aanbieden van een integraal dienstenpakket, waarmee onder meer relaties met klanten, interacties met leveranciers en partners, werknemersrelaties en elektronische handel ingericht kunnen worden volgens de vereisten van de netwerkeconomie. Cap Gemini betitelt deze mogelijkheden als 'dot-explore, dot-know, dot-design and dot-enjoy'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable