Corel met Intel in goedkope PC-productie

Het Canadese Corel is in gesprek met Intel en een nog niet nader bekende chipleverancier over de productie van een reeks goedkope PC's draaiend onder het 'open source' besturingssysteem Linux.

Dit blijkt uit berichten in de Canadese pers. Software-ontwikkelaar Corel, onder andere de geestelijk vader van Wordperfect Office en het grafische Coreldraw, is regelmatig in gesprek met toonaangevende computerproducten over de verdere uitbouw en productie van zijn nieuwe applicaties. Een daarvan is Wordperfect Office voor Linux, dat binnenkort wordt gelanceerd.
Over de chipontwikkelaar waarmee Corel van plan is samen te werken wordt druk gespeculeerd. Eén van de namen die wordt genoemd, is de Taiwanese PC Chips Group, op dit moment al nauw in contact met Corel en Intel.
De eventuele samenwerking tussen de drie partijen zou een interessante uitdaging richting Microsoft betekenen. Microsoft heeft immers al een langdurige relatie met Intel opgebouwd. De lancering van een door Intel ondersteunde computer draaiend onder Linux zou voor Microsoft een oorlogsverklaring kunnen betekenen.
Corels aandelen op de Canadese beurs kregen de stijgende lijn nog niet te pakken. Volgens analisten heeft dit alles te maken met de onzekerheid die er nog steeds bestaat over het doorgaan van de overeenkomst tussen Corel en Intel. "Het probleem is dat Intel het bestaan van de samenwerking nog steeds officieel ontkent, terwijl de topman van Corel de deal onofficieel aan één reporter heeft gemeld", aldus Duncan Stewart, portfolio manager bij de Tera Capital Corporation in Toronto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable