Recordverkoop Amerikaanse high-tech-sector

De Amerikaanse IT-producten scoren als nooit tevoren. Over 1999 werd een recordverkoop geboekt van 181 miljard dollar. Daarmee neemt de IT maar liefst een kwart van de hele Amerikaanse export voor zijn rekening.

Dit blijkt uit cijfers van de American Electronics Association (AEA) en de Nasdaq. Belangrijkste bestemmingen voor de Amerikaanse high-tech producten waren Canada, Mexico, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Volgens de AEA staan de Verenigde Staten - "met zijn cultuur van creativiteit, flexibiliteit en innovatie" - model voor de landen die succes boeken in de markten voor hoogwaardige technologie. De AEA rekent naast de Verenigde Staten, Canada en Singapore, ook Nederland tot de voorbeeldlanden. Het gaat om markten waar onder meer sprake is van een hoge Internet-, computer- en telecom-penetratie, een levendige durfkapitaal-markt, een ruim potentieel aan hoog opgeleid personeel, een hoge graad van onderzoek en ontwikkeling, lage telecommunicatie-kosten en veel aandacht voor innovatie.
Hoewel de cijfers voor de IT-bedrijven in de VS er zeer rooskleurig uitzien, verwacht de AEA binnen afzienbare tijd een opleving van de Aziatische landen. Zo voorspellen de cijfers dat de Aziatische regio tegen 2005 de Verenigde Staten en Europa in computergebruik zal zijn voorbijgestreefd. Vooral Singapore wordt als voorbeeld genoemd. De stadstaat beschikt over een ijzersterke durfkapitaal-markt en scoort zeer hoog op het terrein van het Internet-gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable