Desktop.com biedt alternatief voor bureau-PC

Desktop.com (http://www.desktop.com) heeft een gelijknamige website gelanceerd die dienst kan doen als redelijk comfortabel aangekleed persoonlijk kantoor op het web.

De site biedt gratis opslagruimte voor bestanden, Internet-email, pim-applicaties (personal information management) en nog een hele reeks van asp-achtige diensten (application service provider).
Iedereen die veel op reis is of bijvoorbeeld deel uitmaakt van een afdeling waar vanuit meerdere locaties verspreid over het land wordt samengewerkt, weet hoe lastig het is om op ieder willekeurig moment over de juiste documenten, bestanden of adresgegevens te kunnen beschikken. Een virtueel kantoor kan dan goede diensten bewijzen. Bovendien kan een dergelijk hulpmiddel ondersteuning bieden bij het onderweg onderhouden van de contacten met gezin of vrienden.
Het idee achter 'web offices' of webkantoren, en 'virtual desktops' of virtuele bureaus, is niet echt nieuw meer. Desktop.com biedt echter een gebruikersinterface die wederom verder ontwikkeld is dan eerder operationeel geworden sites als Hotoffice, Viadesk, Magicaldesk of Storagepoint. Naast bekende applicaties als Internet-email, taakoverzichten, al dan niet met anderen te delen agenda's en het delen van bestanden, biedt deze site een reeks nieuwe applicaties waar de gebruiker mee aan de slag kan.
De website probeert hierbij zo dicht mogelijk bij de persoonlijke behoeften van de gebruiker te komen. Dat wil zeggen dat naast zakelijke 'productiviteitstools' er ook veel aandacht is voor persoonlijke hulpmiddelen. Denk aan online foto-albums en dergelijke. Het bedrijf heeft heel bewust voor een positionering in het grijze gebied tussen zakelijk en privé gekozen, omdat steeds meer mensen nauwelijks meer in staat blijken te zijn om een duidelijke scheiding tussen hun werk en persoonlijke tijdsbesteding aan te geven. Daarom wil desktop.com één site aanbieden waar een gebruiker altijd terecht kan; niet alleen van negen tot vijf, maar ook van vijf tot negen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable