Zweedse Streamserve koppelt erp aan SMS

Terwijl iedereen momenteel praat over WAP (Wireless Application Protocol), zouden we haast vergeten dat ook met 'oude' technieken als SMS (Short Messaging Service) interessante zakelijke toepassingen mogelijk zijn.

Zo gebruikt het Zweedse softwarehuis Streamserve deze technologie om erp-systemen (enterprise resource planning) te koppelen aan mobiele telefoons.
SMS is een technologie waarbij korte tekstberichten (maximaal 160 karakters) naar een GSM-telefoon kunnen worden gestuurd. Ten opzichte van WAP kent deze aanpak het nadeel dat het in principe om éénweg-verkeer gaat: alleen vanuit een bedrijf naar een mobiele werker. Informatie ophalen lukt alleen wanneer dit uiterst nauwkeurig is voorbereid. Hoewel momenteel veel gesproken wordt over de communicatie in twee richtingen die met WAP-applicaties mogelijk wordt, is in tal van situaties berichtenverkeer in één richting echter voldoende.
Bij het Zweedse softwarehuis Streamserve heeft men daarom ondersteuning van SMS toegevoegd aan de gelijknamige programmatuur die bedoeld is voor 'output management' voor erp-systemen. Het pakket biedt een reeks van faciliteiten om gegevens die afkomstig zijn uit een erp-omgeving te distribueren, bijvoorbeeld naar diverse printerplatformen, email of fax.
Streamserve biedt een koppelingsmogelijkheid met erp-systemen van onder andere SAP, Baan, Intentia, JD Edwards, QAD en Scala. Via XML-technologie worden de uit deze systemen gedistilleerde gegevens onder andere omgezet naar tekstberichten, die vervolgens te versturen zijn naar mobiele telefoons of handheld-PC's die in staat zijn SMS-berichten te verwerken.
Het softwarehuis richt zich met deze faciliteit vooral op managers en andere functionarissen die veel onderweg zijn en toch op de hoogte willen blijven van belangrijke ontwikkelingen binnen de eigen onderneming. Deze functionarissen kunnen via korte tekstberichten op de hoogte blijven van bijvoorbeeld het verstrijken van belangrijke deadlines of het bereiken van vooraf ingestelde grenswaarden binnen projecten.
Waar bij WAP-toepassingen het mobiele apparaat te gebruiken valt om na ontvangst van een bericht bijvoorbeeld extra gegevens uit een database op te halen, zal een mobiele werker bij gebruik van SMS in de regel telefonisch contact met de eigen organisatie moeten opnemen. Meer informatie is te vinden ophttp://www.streamserve.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable