3Com besluit tot drastische herstructurering

Netwerkcomponenten-producent 3Com staat voor de grootste herstructurering uit zijn twintigjarige bestaan. De onderneming zal zich terugtrekken uit drie markten en schrapt drieduizend arbeidsplaatsen. De bedoeling van het bedrijf is zich terug te trekken op enkele kernactiviteiten en op dat vlak zich volop in de concurrentiestrijd te storten.

PC-card-afdeling verkopen aan een nieuw te vormen alliantie van het Taiwanese Accton Technology en Natsteel Electronics uit Singapore. Natsteel koopt bovendien 3Coms productie-apparaat in Mount Prospect, Illinois, waarbij de 1200 werknemers hun baan behouden.
Verder doet het concern dehigh-end switching-divisie over aan Extreme Networks, waardoor dat bedrijf met 3Com's Corebuilder- technologie de concurrentie mag aangaan met Cisco, Nortel en Lucent. De derde markt waaruit 3Com zich zal terugtrekken is de wan-markt (wide area networks). Motorola koopt 3Com's Pathbuilder-technologie.
Het uitgeklede 3Com heeft volgens voorzitter en ceo Eric Benhamou grote mogelijkheden op de markt van het midden- en kleinbedrijf. Zijn onderneming gaat zich bezighouden met breedbandige toegang, thuisnetwerken, draadloze technieken, lan-telefonie en web-gebaseerde netwerkapplicaties. Om de herstart soepel te laten verlopen, is 3Com op allerlei terreinen samenwerkingsverbanden aangegaan. Daaronder zijn allianties met Inktomi, F5 Networks, Sonic Wall, Apropos Technology en Copper Mountain.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable