HP en Compaq helpen internetstarters

Hewlett-Packard gaat beginnende Internetondernemers hulp bieden onder de naam 'Garage-Program', de traditionele plek waar in de VS bedrijven ontstaan.

HP's aanpak lijkt op het iForce-programma van Sun Microsystems, dat twee weken terug openbaar werd gemaakt. iForce kost Sun zo'n 300 miljoen dollar, terwijl HP 1,5 miljard dollar uittrekt voor dit initiatief.
Startende ondernemers kunnen bij HP terecht voor webservers, hulp bij een eigen website en software. Een bekend voorbeeld van een 'garagebedrijf' is Apple, terwijl ook de heren Hewlett en Packard destijds startten in een garage.
Gisteren maakte ook Compaq bekend als investeerder in Internetbedrijven te gaan optreden. Deze hardwarefabrikant heeft 1 miljard dollar in de portemonnee voor beginnende bedrijfjes.
IBM zette in januari 500 miljoen dollar opzij voor starters. De vier hardwaregiganten zeggen economische groei te willen bevorderen, maar tegelijkertijd verzekeren zij zich op deze manier ook van afzet. De starters die voor een financiële injectie in aanmerkingen willen komen, verplichten zich voor een zeker percentage hardware te gebruiken van de geldverstrekker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable