Intel kiest Linux voor webtelefoons

Linux lijkt een steeds grotere bedreiging te gaan worden voor Microsoft. Intel, de grootste chipsbakker ter wereld, heeft voor Linux gekozen als besturingssysteem voor zijn nieuwe webtelefoons.

Intel is traditioneel sterk verbonden met Microsoft (men spreekt dan ook van het Wintel-platform), maar weigerde een uitgeklede versie van Windows te accepteren. Volgens Intel vragen de klanten om het stabiele en betrouwbare Linux en niet om het nogal eens vastlopende Windows.
In een poging meer chips te verkopen, komt Intel in het midden van dit jaar met een hele groep producten die met één knopdruk toegang biedte tot het Internet. De apparaatjes, waarvan sommigen de vorm hebben van een telefoon, richten zich op computerhaters en digibeten. Ze zijn goedkoop en zeer makkelijk te bedienen. De motor bestaat uiteraard uit een Intel-chip.
Intel is niet bang dat onenigheid met Microsoft ontstaat. De pinguïn-machines behoren immers tot een andere markt dan de PC-markt, waar Windows wel dominant aanwezig is. Intel verkoopt de machines aan telecommunicatie- en Internetaanbieders. Die kunnen op hun beurt de webtelefoons al dan niet gratis aanbieden in ruil voor abonnementen op speciale Internetdiensten.
De webapparaten zijn geschikt voor e-mail en elektronische handel. Analisten zien de stap van Intel wel zitten: "Intel heeft een goede relatie met telecommunicatieindustrie. Via deze webtelefoon krijgen ze een voet tussen de deur bij handel op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable