Internet-gebruik Europa verdubbelde in 1999

In 1999 is het Internet-gebruik in West-Europa bijna verdubbeld. Dit meldt International Data Corporation (IDC). Rond de millenniumwisseling telde de Europese Internet-bevolking zo'n 81 miljoen mensen. In totaal spendeerden zij 10,3 miljard euro online.

IDC voorspelt dat eind 2003 ongeveer 215 miljoen mensen, meer dan de helft van de Westeuropese bevolking, van Internet gebruik maken. Verwacht wordt dat zij in dat jaar inmiddels 125 miljard euro via online aankopen besteden.
Het aantal mensen dat via Internet producten bestelt, is nog steeds relatief laag: slechts 3 procent van de Westeuropese gebruikers doet vandaag de dag online aankopen. Toch verwacht IDC dat aan het eind van 2003 20 procent van de surfers regelmatig producten en diensten via Internet aanschaft. Deze groei zal deels voortkomen uit nieuwe toegangsmogelijkheden voor Internet, zoals toegang via mobiele telefoons en opzetkastjes voor de televisie.
Het Internet-gebruik in West-Europa verschilt enorm van land tot land. De Scandinavische landen lopen voorop; daar surft gemiddeld tussen de 36 en 45 procent van de totale bevolking regelmatig. Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland volgen de Scandinavische landen op de voet, met een Internet-gebruik wat net boven het Europese gemiddelde ligt. De grote achterblijvers zijn Portugal en Griekenland, die ongeveer vier jaar achterlopen vergeleken met het Europese gemiddelde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable