CA claimt met Jasmine ii e-handelsplatform

Computer Associates lanceert eindelijk Jasmine ii tijdens de tweede dag van CA World 2000. Een kwartaal later dan beloofd, maar het is nu dan ook een echt platform voor elektronisch zakendoen, en niet meer alleen een objectgeoriënteerde database, zo claimt het concern.

In zijn toespraak tijdens de CA World in New Orleans gaat coo Sanjay Kumar voornamelijk in op Jasmine ii, een product dat luttele jaren geleden is gelanceerd als objectgeoriënteerde database, maar inmiddels uitgegroeid is tot een platform van gereedschappen en programmatuur om websites te bouwen, transacties veilig te laten verlopen en alle (ook leveranciersspecifieke) data in een XML-dipsaus te dompelen. Voor CA is de gedotterde en stevig plastisch gechirurgeerde Jasmine-ii de strijdwagen waarmee het de e-handelsarena ingaat. Bovenop dit platform ontwikkelt CA tal van andere software, zoals afrekensystemen, zelf of in samenwerking met derden.
eTrust is zo'n product dat de veiligheid op Internet moet vergroten. Encryptie maakt daar onderdeel van uit, maar is niet zaligmakend, zo stelt Kumar. Het steeds ingewikkelder versleutelen van gegevens is niet de manier om Internet-verkeer en -transacties af te schermen van de boze buitenwereld. Het belangrijkste is te weten wie aan de andere kant van de lijn zit en of die persoon bevoegd is zaken met je te doen; of hij degene is die hij zegt te zijn. Vijftien jaar geleden keek een winkelier op een paar velletjes papier om na te gaan of je creditcard klopt. Later werd dat zo'n dik boek dat het niet meer op te zoeken was. Nu verloopt de controle automatisch; het is een integraal onderdeel geworden van de creditcard.
Bij e-handel wordt gewerkt met OCS Pro (Online Certificate Status Protocol), een schaalbare, op standaarden gebaseerde mogelijkheid om de authenticiteit van iemand na te gaan. CA heeft hier PKI-elementen (Public Key Infrastructure) en directory-beheer aan toegevoegd. De oplossing werkt met digitale certificaten, uitgegeven door een derde, onafhankelijke partij. Enkele banken, zoals de Bank of America en ABN Amro, gebruiken CA's OCS Pro om veilig e-handel te kunnen bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable