Beursgang Linuxcare op de lange baan

Linuxcare zet zijn plannen voor een beursgang in de ijskast. Bovendien meldt het bedrijf het vertrek van topman Fernand Sarrat.

Als gevolg van de berichten nam de populariteit van Linux-gerelateerde aandelen op de Nasdaq verder af. De prijs van de aandelen van VA Linux Systems waren toch al in verval geraakt door de twijfels bij analisten of de onderneming wel voldoende omzet kan genereren met de verkoop van eigendomsversies van het vrij verkrijgbare besturingssysteem.
Volgens Linuxcare is de ontslagname van Sarrat, ex-IBM en vanaf mei vorig jaar Linuxcare-topman, een eigen beslissing geweest. Maar vertegenwoordigers van het bedrijf geven wel toe dat zijn vertrek van invloed is geweest op het uitstel van de beursgang. Het roer komt voorlopig in handen van ex-vice president Pat Lambs, die met een team van vier topmensen het bedrijf zal aansturen.
Volgens de financiële man Chris Paul zal het uitstel van de beursgang, die onder meer was bedoeld om extra kapitaal te genereren, niet leiden tot kasproblemen. Linuxcare verzamelde in zijn laatste fondswerving bij investeerders een bedrag van 33,5 miljoen dollar. Paul benadrukte dat het bedrijf een onafhankelijke positie van de andere Linux-bedrijven inneemt, omdat het consultancy en ondersteuning verzorgt voor alle Linux-merken. Op de Nasdaq gingen de VA Linux Systems-aandelen voor 49,94 dollar over de toonbank. Eerder was het aandeel nog 239,25 dollar waard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable