Intels 820-chipset heeft moeite met Sdram

De 820-chipset van Intel heeft moeite met het gebruik van Sdram-geheugen. 's Werelds grootste chipproducent geeft dit toe.

Intel wijst met beschuldigende vinger naar producenten van geheugencapaciteit, die recent op grote schaal kostenbesparende maatregelen in hun productie hebben doorgevoerd. In het geheugen schuilt volgens Intel het probleem, en niet in de 820.
De hand op de knip bij de Sdram-leveranciers maakte dat een essentieel element uit de geheugens is gelaten, zo stelt Intel. Deze component, de spd (serial presence detector), maakt de koppeling van de 820-chipset met sdram mogelijk. De spd slaat informatie over het functioneren van het geheugen op. De 820 gebruikt deze informatie om te communiceren. Zonder de component, aldus Intel, kan de 820-chipset, ontworpen voor Rambus-geheugen, Sdram niet gebruiken.
Intel wordt tegengesproken door een Sdram-producent die vooralsnog onbekend wil blijven. Volgens een woordvoerder van deze producent zou, als de theorie van Intel juist is, het probleem zich bij alle Intel-chips moeten voordoen, en niet slechts bij de 820. Tevens lijkt het onwaarschijnlijk dat Sdram-producenten de spd weglaten. De woordvoerder vermoedt daarom dat het probleem ligt in de 820-chipset, met name het Bios.
De 820 levert Intel tot dusver een hoop problemen op. De presentatie werd al twee keer uitgesteld, eerst vanwege een tekort aan Rambus-geheugen en later omdat er een bug in de geheugenmodule werd gevonden. Intel zal moederbordproducenten vragen om zich ervan te vergewissen dat de spd in de 820-chipsets is opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable