Metastream claimt betere weergave e-handel

Metastream heeft een nieuw bestandsformaat ontwikkeld, waarmee een sterk verbeterde presentatie van producten op e-commercie sites mogelijk zou zijn.

Met Metastream 3.0 zouden producten en artikelen op een zodanige manier op e-commercie sites kunnen worden gepubliceerd, dat deze volledig manipuleerbaar zijn. De in het digitale schap liggende producten kunnen door bezoekers gedraaid, omgekeerd of schuin worden gehouden. Hierdoor kan een eventueel aan te schaffen artikel beter beoordeeld worden dan wanneer uitsluitend een statische en tweedimensionale afbeelding wordt gebruikt.
Metastream, een joint-venture van Computer Associates en de ontwikkelaar van grafische software Metacreations, claimt nogal wat voordelen. Niet alleen is een in Metastream 3.0 afgebeeld product in 3D manipuleerbaar, ook zou dit mogelijk zijn met bestanden die slechts een relatief kleine omvang kennen. Het softwarebedrijf noemt geen cijfers, maar claimt dat klikken op een product vrijwel direct leidt tot het op scherm verschijnen van het object. Dat zal de eerste keer echter tegenvallen, omdat dan de nodige extra software wordt meegestuurd waardoor een langere laadtijd ontstaat.
Ook de kwaliteit van de afbeelding zou zodanig zijn dat een websurfer een veel beter beeld krijgt van de kwaliteit van bijvoorbeeld het oppervlak. Het bedrijf verwijst ter illustratie naar de Engelse aanbieder van klassieke kleding Charles Tyrwhitt. Deze firma gebruikt het bestandsformaat van Metastream en blijkt van mening dat klanten hiermee een goede beoordeling van de kwaliteit of het patroon van de gebruikte stof kunnen krijgen. Het bedrijf gaat zelfs zover dat het op de site faciliteiten aanbiedt waarmee bezoekers combinaties van kleding en accessoires kunnen selecteren die wat kleur en stijl bij elkaar passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable