IDC ziet veel in fouttolerante variant W2000

Unix-systemen dirigeren Internetomgevingen, vanwege hun betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Onderzoeksbureau IDC voorziet dat fouttolerante versies van Windows 2000 een geduchte concurrent zijn.

Windows NT/2000, zo stelt het bureau, kost niet veel geld, maar mist de betrouwbaarheid en robuustheid biedt van een Unix-omgeving. Er zijn bedrijven, zoals Marathon en Stratus, die de onvolkomenheden van het besturingssysteem wegpoetsen.
Stratus zal op korte termijn een tot nu als 'Melody' bekend staande Windows 2000-server uitbrengen die een duidelijk hogere beschikbaarheid dan traditionele NT-servers zou kennen. Het gaat hier om een volledig dubbel uitgevoerde server die opgebouwd is rond een DMR/TMR gedoopte architectuur (dual and triple modular redundancy) waarmee een 'uptime' van 99,999 procent haalbaar zou zijn. Bovendien is voorzien in zogeheten 'hardened drivers' waardoor het aantal storingen die door allerhande randapparaten worden veroorzaakt drastisch zou teruglopen.
Overigens toont IDC zich optimistisch over de marktkansen van fouttolerante NT-servers. De redenatie van het bureau op dit punt is relatief eenvoudig: waarom een systeem aanschaffen dat in staat is zichzelf te repareren wanneer er ook systemen beschikbaar zijn die niet stuk gaan? Veel zal afhangen van de prijsstelling, aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable