Nokia en Bea samen in m-commercie oplossing

Bea Systems is de laatste in een lange rij van bedrijven die graag met Nokia samenwerken om nieuwe WAP-toepassingen (Wireless Application Protocol) te ontwikkelen.

Gisteren heeft het in het Amerikaanse San Jose gevestigde bedrijf aangekondigd dat het met het Finse telefoniebedrijf een oplossing gaat ontwikkelen om het eigen Weblogic m-commercie-platform te koppelen aan de WAP-server van Nokia.
Met het gecombineerde platform kunnen onafhankelijke software-producenten op Java-gebaseerde gestandaardiseerde oplossingen gebruiken om applicaties te ontwikkelen voor elk WAP-compatibel apparaat. Ook de nieuwe WAP-telefoons van Nokia horen daarbij. De overeenkomst tussen Bea Systems en Nokia is niet exclusief. Bea past ook WAP-servers toe van directe concurrenten van Nokia, zoals Ericsson en Phone.com. Het verschil tussen deze bestaande overeenkomsten en de nieuwe deal met Nokia is dat de server-systemen dit keer ook echt samengevoegd zullen worden.
Bea zal meer aan de overeenkomst hebben dan Nokia. De WAP-servers van Nokia, die onder het bedrijfsonderdeel Internet Communicatie vallen, leveren nu nog een relatief kleine bijdrage in de totale bedrijfsomzet. Toch droeg dit onderdeel sterk bij aan de omzetstijging van 230 procent die Nokia afgelopen kwartaal wist te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable