Telecom Italia Mobile akkoord met Yahoo

Telecom Italia Mobile, Europa's op een na grootste gsm-aanbieder, heeft een akkoord gesloten met Yahoo Europa over de levering van mobiele Internetdiensten voor de derde-generatie gsm's.

De aankondiging kwam gisteren twee dagen nadat het Spaanse Terra Networks voor bijna 30 miljard gulden Lycos had aangekocht. Bij Telecom Italia is overigens geen sprake van een overname, daarvoor is Yahoo te groot.
Telecom Italia Mobile is met bijna 20 miljoen abonnees in Italië zelf en 16 miljoen abonnees in andere landen na het Britse Vodafone de nummer twee in Europa. Het bedrijf is voor 60 procent eigendom van Telecom Italia en vormt de kern van de toekomststrategie van het Italiaanse telefoonbedrijf. TIM zal alles op alles zetten om een van de vijf UMTS-vergunningen in de wacht te slepen die de Italiaanse regering later dit jaar in de aanbieding doet. Het bedrijf heeft al bijna drie miljard gulden gereserveerd voor het opzetten van een derde-generatie gsm-net in Italië.
Telecom Italia heeft overigens meer Internetpijlen op de boog. De Internetdochter Tim.it staat op het punt te fuseren met de portal Seat Pagine Gialle, wat een meditterraan Internet-powerhouse moet opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable