Starter verzorgt beveiligde documentopslag

Starter Docutouch zet zijn kaarten op beveiliging bij documentuitwisseling, in tegenstelling tot veel collega-starters in dit marktsegment.

Naarmate elektronisch zakendoen een belangrijker rol in werkprocessen van bedrijven inneemt, groeit ook de behoefte aan mogelijkheden om documenten op een veilige manier met klanten, partners of eigen medewerkers te kunnen delen. Veel nieuwe ondernemingen richten zich dan ook op dit segment. Veelal gaat hun aandacht primair uit naar het uitwisselen van documenten, en minder naar het beveiligen van de toegang tot deze bestanden. Docutouch (http://www.docutouch.com) daarentegen richt zich op beveiliging.
Daarnaast is Docutouch een 'document sharing'-site waar wél voor betaald moet worden, ook voor de basisvariant. Voor toepassingen waar het vastleggen van alle communicatie omtrent documenten en het werken met digitale handtekeningen, SSL-verbindingen en dergelijke van groot belang zijn, zullen deze kosten echter geen onoverkomelijk probleem vormen. Zelfs chat-sessies over documenten die via de site plaatsvinden, worden vastgelegd, zodat valt na te gaan wat is besproken of met documenten is gebeurd.
Betaling geschiedt aan de hand van werkelijk gebruik. Er zijn bedragen verschuldigd per 'dienst', waarbij een scala van diensten voorhanden is. De gebruiker betaalt per geplaatst document, per revisie van een bestand, er kunnen CD-rom's tegen betaling worden aangemaakt, door de website te verzorgen prints kunnen per koerier worden verstuurd, digitale handtekeningen zijn tegen betaling voorhanden, bestanden kunnen tegen betaling al of niet versleuteld worden geplaatst enzovoort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.