eLance koppelt opdrachtgever en freelancer

Onder de naam eLance is een website van start gegaan die wereldwijd probeert freelance professionals te koppelen aan projecten van opdrachtgevers. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de freelance-markt is geen nieuw fenomeen.

eLance werkt echter niet zozeer met een systeem van het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod, als wel met een 'reverse auction' model.
De site werkt aan de hand van een model waarbij een freelance professional een bod uitbrengt op een door een potentiële opdrachtgever geplaatst project. De opdrachtgever kan vervolgens een keuze maken uit de aangedragen voorstellen. Daarnaast biedt de site ook mogelijkheden om als freelance professional een overzicht van de expertise die men kan aanbieden op de site te plaatsen.
Bieden andere freelance-sites veelal niet veel meer dan 'match making', eLance claimt met deze manier van werken echt omzet te kunnen genereren. Momenteel is de service nog gratis, maar het bedrijf claimt inmiddels voor meer dan 22 miljoen dollar aan transacties tot stand te hebben gebracht. Dit bedrag is behaald via circa drieduizend projecten. Binnenkort verwacht de onderneming voldoende kritische massa te hebben om een vergoeding te kunnen vragen. Gedacht wordt aan een commissie in de vorm van een percentage van het met de transactie gemoeide bedrag.
Freelance sites als eLance, Guru.com en Freeagent.com blijken ingrijpende gevolgen te hebben. Opdrachtgevers kunnen projecten nu uitzetten bij zelfstandig gevestigde professionals waar ook ter wereld. eLance heeft opdrachten en freelance professionals geregistreerd uit Duitsland, Engeland, China en andere landen. Bovendien zal deze manier van werken zijn invloed op de organisatie van de opdrachtgever niet missen. Met name stafafdelingen en gespecialiseerde IT-taken lijken concurrentie van online geworven freelancers te ondervinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.