Intel lanceert mobiele Pentiums en Celerons

Drie supersnelle mobiele Pentium III- en Celeron-chips en een batterij-vriendelijke Pentium III en dito Celeron - dat zijn de vijf chips die Intel deze maand op de markt brengt.

De introductie van de vijf processoren voor notebook-PC's is de grootste lancering van mobiele chips die ooit heeft plaatsgevonden. Intel hoopt met de introductie de prestaties van notebooks te bevorderen, en daarnaast klanten meer opties te bieden op het vlak van energiebesparing.
De energiebesparende Pentium III en Celeron draaien respectievelijk kloksnelheden van 600 MHz en 500 MHz. De introductie van deze twee processoren maakt het voor notebook-producenten mogelijk om de Pentium III- en Celeron-technologie te incorporeren in hun kleinere notebooks. Dergelijke apparaten worden gemaakt met het oog op mensen die geregeld op reis gaan, en heten in de wandeling dan ook Road Warriors. De drie processoren voor de doorsnee notebook-gebruiker hebben kloksnelheden van 750 MHz voor de Pentium III en 650 MHz voor de twee nieuwe mobiele Celerons.
Met de nieuwe divergente strategie geeft Intel aan te willen inspringen op het veranderende notebook-landschap. Was een notebook vroeger vooral een vervanger van de desktop-computer, tegenwoordig is er steeds meer vraag naar notebooks die de desktop thuis kunnen aanvullen. Dergelijke notebooks moeten kleiner zijn omdat men ze vooral op reis wil gebruiken. Bovendien moeten ze langer kunnen teren op hun batterij. Daarnaast zijn ook de zware notebooks, die vaak de desktop thuis naar de vuilnisbelt verwijzen, vooralsnog niet aan te slepen. Voor gebruikers die weinig reizen zijn mininotebooks minder interessant, met name omdat voor hetzelfde geld een krachtigere machine te krijgen is. Intel wil nu beide markten optimaal gaan bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable