Eerste Supernova-product ziet het licht

WRQ, leverancier van software voor applicatie-integratie, heeft met Verastream het eerste product uitgebracht dat is ontwikkeld op basis van Supernova-technologie.

Supernova Enterprises, een Nederlandse software-ontwikkelaar, is in februari gekocht door het Amerikaanse WRQ. De Amerikaanse ontwikkelaar biedt de Nederlandse technologie aan als middleware tussenlegacy-systemen en Internet-front end-toepassingen.
Als zelfstandig bedrijf is Supernova op de internationale markt nooit succesvol van de grond gekomen. De onderneming begon onder de naam Four Seasons als onafhankelijk leverancier van ontwikkeltools. Bij gebrek aan succes gooide Supernova in de loop van 1999 het roer om, in de richting van applicatie-integratie. Ook hierin bleef internationaal succes uit, maar de producten, waaronder een SAP R/3-adapter, trokken wel de aandacht van WRQ.
De opname van Supernova in de negentien jaar oude Amerikaanse software-ontwikkelaar heeft vooral geleid tot een versterking van de marketingfuncties. Ton Musters, algemeen directeur Benelux: "Product marketing was bij Supernova een gat. Ik was country manager, maar moest ook de marketing erbij doen. Dat was natuurlijk een vreemde situatie. Bovendien had Supernova niet zo'n sterke band met de klanten. Dat moeten we nu aanpakken."
Om die strategische gebreken bij Supernova te herstellen, heeft ceo Doug Walker vier Amerikanen gedetacheerd in Bilthoven. Ook heeft hij een eind gemaakt aan het hoge personeelsverloop. Bij de acquisitie van Supernova zijn geen banen verloren gegaan, en volgens Walker groeit het aantal Nederlandse WRQ-medewerkers zelfs.
In de nieuwe suite van WRQ speelt de SAP-specialisatie van Supernova een belangrijke rol. De producten van Supernova waren al gemaakt voor communicatie in een SAP-XML-omgeving. Met die XML-functionaliteit heeft WRQ een certificering voor Mysap.com binnengehaald, waarmee het op de middleware voor de erp-markt nu rechtstreeks concurreert met het eveneens Amerikaanse Webmethods.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.