Eerste 'lep' beeldscherm gepresenteerd

Cambridge Display Technology (CDT) en Seiko-Epson hebben een beeldscherm ontwikkeld dat werkt op basis van licht uitstralende polymeren (lep). Het is de eerste keer dat zo'n scherm is gemaakt. Vorige week werd het lep-scherm in Londen gedemonstreerd.

Volgens de betrokkenen kan de realisatie de aanzet geven tot een volledig nieuwe manier van weergeven van elektronische informatie. Het werkende model toont volgens Seiko-Epson en CDT dat de theorie klopt. Grootste probleem blijft de grootschalige productie. "Er moet nog veel gebeuren voordat lep-producten op de markt komen", aldus bestuursvoorzitter Daniel McCaughan van CDT. Volgens Tatsua Shimoda, directeur van het onderzoekscentrum van Seiko-Epson in Nagano, zou de commerciële productie van lep-apparatuur over twee jaar moeten kunnen beginnen.
De twee bedrijven zullen de komende maanden besluiten welke materialen zij in de productie zullen gebruiken en hoe ze die in elkaar steken. Een snelle introductie kan betekenen dat de techniek profiteert van de grootscheepse verspreiding van mobiele telefoons en andere digitale apparatuur. McCaughan voorspelt dat in 10 procent van de schermpjes van mobiele telefoons in 2004 de lep-techniek gebruikt zal zijn.
Het scherm dat in Londen werd getoond, was 2,5 inch groot en had een resolutie van 200 bij 150 pixels. Er werd een videofilm op vertoond, die naar verluidt vrij was van storingen, met levende kleuren en zichtbaar vanuit alle invalshoeken.
CDT, in meerderheid eigendom van de investeringsmaatschappijen Kelso & Company en Hillman Capital, bezit alle patenten op de lep-technologie. Seiko-Epson heeft de meeste aspecten van het productieproces gepatenteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable