Compaq stapt in fonds Internet-starters

Compaq gaat tweehonderd miljoen dollar steken in het Speed Start Wintel-fonds (SSW). Dit fonds investeert in beginnende Internet-bedrijven. Deze protégés krijgen van Compaq verder kortingen op servers, die kunnen oplopen tot 45 procent.

Het SSW-fonds is opgezet door Intel en Microsoft. Het is bedoeld om nieuwe, snelgroeiende bedrijven aan deze grondleggers te binden. Vooral Sun Microsystems weet veel beginnende bedrijven met zijn Iforce-initiatief aan zich te binden. Dit zit Intel, Microsoft en Compaq behoorlijk dwars.
Volgens Sid Lloyd, directeur 'E-business partner services' van Compaq, is zijn bedrijf net als de partners in SSW overdonderd door het animo voor het fonds onder beginnende bedrijven. Dit stelt de bedrijven niet goed in staat om adequaat op de vragen in te spelen. "Veldteams stuitten op een grote hoeveelheid 'dot-com'-mogelijkheden. Maar dat vergt tijd, geld en aandacht", aldus Lloyd.
Met de kortingen die Compaq beginnende Internet-bedrijven gaat verschaffen, hoopt SSW bedrijven af te houden van de aanschaf van servers van Sun en het bijbehorende besturingssysteem Solaris. "Ondanks de omslag op de aandelenmarkten en de consolidatie die er gaande is onder dot-com-bedrijven is het aantal beginnende bedrijven onveranderd hoog. Compaq wil de loyaliteit van de klant in een vroeg stadium verwerven om afzet voor later veilig te stellen", aldus Lloyd.
Om deel te kunnen nemen in SSW mogen Internet-bedrijven niet ouder dan twee jaar zijn en niet meer dan vijftig werknemers tellen. Verder moeten ze gebruikmaken van apparatuur van Compaq of Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable