Dafs-protocol claimt snellere transmissie

Een consortium claimt een nieuw protocol opgesteld te hebben dat de transmissiesnelheden van informatie tussen servers en opslagsystemen met eenderde verhoogt.

De verbetering is tot stand gekomen doordat het protocol directe toegang verleent tot het geheugen van verschillende apparaten. In het Dafs-consortium (Direct access file system), zoals de groep zich noemt zitten: Intel, Cisco, Seagate, Oracle, Fujitsu en Network Appliance.
"Denk aan alle verbindingen die een applicatie langs moet om zijn gegevens op te halen. Dit protocol elimineert deze afstand, waardoor de prestaties aanzienlijk verbeteren", aldus Chris Gale, marketing manager bij Network Appliance. Het Dafs-protocol gebruikt een virtuele interface en buffers tussen applicaties of apparaten om gegevenstransport zonder de tussenkomst van een besturingssysteem mogelijk te maken. Dit verhoogt de overdrachtssnelheid van gegevens over een IP-netwerk met 40 procent. Volgens Gale heeft het consortium voldoende in de melk te brokkelen om het protocol tot een succes te maken.
Nieuwsdienst Computergram citeert een kritische noot van David Docherty, consulting service manager bij Source Limited in Engeland. Volgens Docherty zegt de aanwezigheid van veel fabrikanten bij diverse consortia op zich nog niet veel. "Iedere fabrikant doet mee aan een consortium of een vergadering, omdat ze allemaal bang zijn de boot te missen." Hun aanwezigheid wil nog niet zeggen dat de werkgroepen ook resultaten opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable