Explorer drukt Communicator verder weg

De verbeten strijd om het integreren van Explorer in Windows ten spijt gaat de opmars van de Microsofts Internet-browser van gestaag door. Volgens een onderzoek van Websidestory's Statmarket maakt nu 86,08 procent van de surfers gebruik van Explorer.

Anderhalf jaar geleden surfte nog 'maar' 65 procent met Microsoft Explorer en graasde bijna 34 procent het net af met de grote concurrent Netscape Communicator. Dat was al een enorme teruggang voor Netscape, dat in de beginjaren van Internet alleenheerser op de browsermarkt was. Door de concurrentie met Explorer zag Netscape zich een paar jaar geleden al genoodzaakt om zijn browser, waar tot dan toe voor betaald moest worden, gratis te gaan weggeven. Het heeft echter weinig geholpen. Voor de kleinere browsers, waarvan eigenlijk alleen het compacte, snelle maar niet-gratis Opera de concurrentie met Explorer en Communicator aankan, is volgens de cijfers van Statmarket feitelijk geen plaats op de markt.
Dat de opmars van Explorer nauw is verbonden me de dominantie van Windows, spreekt voor zich. Volgens het onderzoek van Statmarket is op het moment bijna 94 procent van de PC's voorzien van Windows. Op het Mac OS draait 2,5 procent. Verder is 3,5 procent voorzien van Linux en draait een héél klein aantal op OS/2. Netscape levert in tegenstelling tot Microsoft zijn browser ook in een Linux-versie, het besturingssysteem dat een serieuze concurrent moet worden van Windows. Voorlopig is het echter nog niet zo ver.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable