3Com stoot productie analoge modems af

3Com sluit een alliantie met Accton Technology en Natsteel Electronics om de productie van analoge modems onder te brengen bij een zelfstandig bedrijf.

De onderneming, die de naam US Robotics krijgt, neemt de productie van analoge modems van 3Com over, met inbegrip van modems met de merknaam US Robotics en US Robotics Courier. Het hoofdkantoor van US Robotics komt in Chicago te staan. Naar schatting 250 werknemers in engineering, marketing, verkoop en ondersteuning van 3Com worden overgeplaatst naar US Robotics.
Volgens Paul Kim, vice president van Accton Technology en lid van de Raad van Bestuur van US Robotics, is de technologie voor analoge modems nog lang niet passé. "De verwachting is dat de markt voor analoge modems nog jaren blijft groeien. Een onafhankelijk bedrijf is het best in staat de waarde van het toonaangevende merk US Robotics te vergroten."
De andere kant van de medaille is dat 3Com maart dit jaar een grootscheepse reorganisatie aankondigde om het bedrijf weer een duidelijk gezicht te geven. Het productaanbod zou te versplinterd zijn en het bedrijf zou te lang geteerd hebben op het succes van de Palm-computers. De onderneming wil zich meer richten op het in haar ogen belangrijkste bedrijfsonderdeel: productie van kleinere bedrijfsnetwerken. Daar zouden innovaties als draadloze technieken een grote marktkans bieden.
3Com maakte in maart dit jaar al bekend een strategische alliantie te zullen sluiten met Natsteel, waarbij de productiefaciliteiten van de eerste in Mount Prospect worden overgedragen aan de laatste. Bovendien zijn beide bedrijven van plan een overeenkomst te sluiten waarbij Natsteel zich verplicht breedbandmodems en apparatuur voor krachtige multiservice-toegangsplatforms aan 3Com te blijven leveren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.