Clinton tekent voor digitale handtekening

President Clinton is akkoord met invoering van de digitale handtekening. Hij heeft officieel goedkeuring gegeven voor het aannemen van een wet daarover.

In de nieuwe Amerikaanse wet krijgt de elektronische signatuur dezelfde status als een met inkt geschreven handtekening. Digitale handtekeningen worden van groot belang geacht voor de uitbreiding van e-commercie op Internet; het moet de handel via dit medium eenvoudiger maken. De zakenwereld heeft dan ook enthousiast gereageerd op deze nieuwe wet. Hoewel Tsjechië, Hong Kong en Groot-Brittannië de digitale signatuur al eerder hadden erkend, is de goedkeuring van het grootste e-commercie land ter wereld van grote invloed op zowel nationale als internationale bedrijven.
De wet staat toe dat digitale handtekeningen, inclusief biometrische apparaten die vingerafdrukken en irispatronen kunnen lezen, in contracten, cheques en documenten mogen worden toegepast. Een speciaal hiervoor ontwikkelde elektronische infrastructuur moet voorkomen dat de digitale handtekeningen niet worden vervalst.
Bedrijven als British Telecom, Clicksure en IBM werken aan een manier om te achterhalen wanneer en door wie de online handtekeningen zijn gezet. Ook zullen zij bedrijven die online handel willen drijven een sleutel verschaffen die dient als bewijsmateriaal betreffende de identiteit van de ondertekenaar.
Clinton gaf zijn goedkeuring voor de wet in Philadelphia, de stad waar meer dan tweehonderd jaar geleden voor de onafhankelijkheid werd getekend. Ironisch genoeg tekende hij eerst met een pen en inkt, en vervolgens elektronisch via een smartcard.
"Internet heeft meer potentie dan elke andere uitvinding", stelde Clinton. "Maar die potentie werd tegengehouden door oude wetten, die in het leven waren geroepen ter bescherming van contracten en wetten waarbij traditionele handtekeningen zijn vereist. Deze nieuwe wet zal de economische uitbreiding dan ook zeer zeker ten goede komen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.