Open database krijgt flinke impuls

MySQL heeft steun gekregen van twee grote IT-bedrijven. Progress Software en VA Linux hebben zich achter het open source-Dbms programma geschaard.

Dit neemt hiermee een belangrijke voorsprong op de concurrerende database PostgreSQL.
Progress Software heeft een investering aangekondigd van 2,5 miljoen dollar in de verdere ontwikkeling van MySQL. De activiteiten van Progress met betrekking tot de open database lopen via een nieuw op te richten dochter, genaamd Nusphere. Deze werkmaatschappij zal een eigen productsuite uitbrengen, waarin een platformonafhankelijke versie van MySQL wordt gebundeld met gerelateerde open source-producten. Een van de drie technische ondersteuningscentra die Nusphere wil vormen, zal worden gevestigd in Nederland.
Paul Broekhoven, afdelingsmanager bij Progress: "De ingeslagen weg stoelt allemaal op de trends die aangeven dat open source een belangrijke toekomst heeft. Kijk maar naar het succes van Linux. Een nieuwe trend is de open source database." Broekhoven ziet geen botsing met de bestaande Progress database: "Onze eigen database hebben we altijd gepositioneerd voor commerciële transacties op standaard-applicaties. MySQL is sterk gericht op het web."
Tegelijkertijd heeft VA Linux Systems zich achter MySQL geschaard. Dit bedrijf is een van de vijf grootse leveranciers van Linux-computers. Het heeft niet bekend gemaakt hoe hoog het bedrag is dat het investeert in de database. De computerleverancier gaat meewerken aan het ontwikkelen van ondersteunende programma's en MySQL zal de basis vormen voor de VA Linux-website Sourceforge.net. Volgens het bedrijf maken 37.000 gebruikers gebruik van dit open source-ontwikkelingscentrum, waar gewerkt wordt aan 5800 softwareprojecten.
De aankondiging rond Progress en VA Linux gaat vergezeld van het bericht dat MySQL nu wordt uitgebracht onder de GNUGeneral Public License.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.